Kövess minket!

Folyamatosan frissülő online felületeinken minden aktuális információt megtalálsz, ha semmiről sem szeretnél lemaradni, kövesd Facebook és Instagram oldalainkat!

Kérdésed van?

Írj nekünk egy üzenetet az info@edugyula.com e-mail címre. Inkább telefonálnál? Akkor a +36-66-526-852-es számon keress bennünket!Néhány szó rólunk

Engedd meg, hogy bemutassuk neked a nagy múltú Erkel Diákünnepek ifjúsági rendezvényt, amelynek kezdete 1963. évre nyúlik vissza. Amíg a Keszthelyi Helikoni ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, kétévente megrendezésre kerülő keszthelyi kulturális seregszemléje, addig az Erkel Diákünnepek főként a Dunától keletre fekvő városok középiskoláinak találkozóját, versenyét, összművészeti fesztiválját testesíti meg. Az EDÜ egy 1963 óta kétévente megrendezésre kerülő középiskolai összművészeti fesztivál, melynek titka az alapértékek megőrzése mellett a megújulásban rejlik.

 

2019. évben már az Erkel Diákünnepek Alapítvány szervezésében és koordinálásával valósult meg a nagy múltú Erkel Diákünnepek rendezvény, amely ez alkalommal diákfesztivállá növekedett. Az EDÜ – Gyulai Diákfesztivál rendezvény alkalmával több mint ezerötszáz középiskolás diákot tudtunk vendégül látni Gyulán, és színes programokkal szórakoztatni városunkban. Ez a mutatószám jól tükrözi, hogy aktív szervezőmunkával, sok utánajárással és lelkes segítők bevonásával fenntarthatók maradnak az utóbbi években sajnos egyre halványabbá váló ifjúsági közösségi események.

 

A 2023. június 1–3. között megvalósult 29. EDÜ – Gyulai Diákfesztivál sikerét az a 211 kategória-jelentkezés mutatja, amely mögött mintegy 700 diák állt tehetséggondozó tanáraikkal. A diákok 8 helyszínen 15 versenykategóriában mérettették meg magukat. A 3 napon át tartó diákfesztivál – 4 különböző szabadidős helyszínen, 5 népszerű országos és 5 helyi fellépő bevonásával – összesen 4000 diákot mozgatott meg Gyulán.

 

A 30. EDÜ – Gyulai Diákfesztivál az idei év rendezvényének kiemelt sikerére és a 60. jubileumi évre való tekintettel az az Alapítványi döntés született, hogy az EDÜ - Gyulai Diákfesztivál a folytonosság biztosítása és a tehetséggondozás jegyében évente kerül megrendezésre.

 

Az alapítvány fő célja, hogy az évente megrendezendő gyulai Erkel Diákünnepek programsorozat anyagi feltételeinek megteremtése, az évente megrendezendő gyulai Erkel Diákünnepek programjainak megszervezése.

 

 

2024 évtől támogatni tudja Alapítványunkat az éves adója 1%-val.


támogassa ön is adója 1%-val az EDÜ alapítványt!

Teljes név: Erkel Diákünnepek Alapítvány

Adószám: 19051183-1-04

Ország: Magyarország

Település: Gyula

Cím: 5700 Gyula, Béke sugárút 35.

Bankszámlaszám: 53300483-18662625  


MEGKÖZELÍTÉS

Gyulát négy keréken Budapest felől az M5 autópályán, majd a 44-es úton, míg Szeged és Debrecen felől a 47-es úton, Békéscsabán keresztül közelítheted meg. Az autóbusz-állomás a központban, a vasútállomás a központtól 2km-re található.

Tudtad, hogy akár díjtalanul is Utazhattok Gyulára?

A gyulai várat Gyula belvárosában, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponttal és a Várfürdővel szemben találod.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központot pedig Kossuth tér és a vasútállomás között, a Béke sugárút közepén, a Göndöcs-kert mellett.