JELENTKEZz most!

Ha döntöttél, hogy mi leszel: CSELEKEDJ! A JELENTKEZÉSI LAPODAT 2024. május 5-ig várjuk leginkább ide: info@edugyula.com, de akkor sem bántódunk meg, ha a Magyar Postát részesíted előnyben. Ebben az esetben ide postázd a lapodat: 5701 Gyula, postafiók 44. (BAZI NAGY BETŰKKEL ezt írd rá: „ÉN NYEREM MEG AZ EDÜT!!!”. Ha minden szál szakad, dobj egy üzit a Facebook oldalunkon, mi pedig jó fejek leszünk, eljuttatjuk a jelentkezéshez szükséges adatlapot neked! Ha több kategóriában is megmérettetnéd magad, annak még jobban örülünk, csak kérjük, figyelj arra, hogy ebben az esetben minden nevezést külön jelentkezési lapon kell beadnod. Az EDÜ SHOPba feltétlenül nézz be! Ott is lesz teendőd! Ha valami ezek után sem világos, hívj, írj, de semmi esetre se hagyj békén minket. A beküldendő pályaművek beküldési határideje: 2024. május 10.


Download
VERSMONDÁS
A versenyzőnek két szabadon választott verssel kell neveznie, melyeket magyar nyelven kell előadnia. Az előadás időtartama maximum 8 perc lehet.
IRD1_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 53.9 KB
Download
PRÓZAMONDÁS
A versenyzőnek egy szabadon választott szerző művével (részlet) kell neveznie, melyet magyar nyelven kell előadnia. Az előadás időtartama maximum 10 perc lehet.
IRD2_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 54.1 KB
Download
IRODALMI SZÍNPAD
A magyar nyelvű előadás szigorú feltétele a maximum 30 perces műsoridő betartása, 30 perc elteltével a zsűri az előadást megszakítja. A produkció kiválasztása, összeállítása tetszőleges, de irodalmi értékű kell, hogy legyen. A tagok minimum 60%-a középiskolai jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzen. Kérjük a technikai igényeket a jelentkezési lapon feltüntetni.
IRD3_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 73.8 KB
Download
ÖNÁLLÓ IRODALMI ALKOTÁS
Pályázni egy eddig publikálatlan, magyar nyelvű, szépirodalmi szöveggel, verssel, novellával vagy prózával lehet. Egyik terjedelme sem haladhatja meg a 20.000 karaktert. A pályaműveket elektronikusan is elfogadjuk.
IRD4_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 57.8 KB
Download
SLAM POETRY
A magyar nyelvű, saját szerzemény előadásának időtartama maximum 10 perc.
IRD5_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 53.7 KB
Download
KÉPZŐ-, IPARMŰVÉSZET ÉS NÉPI IPARMŰVÉSZET
A mű technikája tetszőleges. A beküldött műalkotásokat kiállításra kész állapotban, keretezve, vagy 4 cm széles paszpartuval ellátva kérjük megküldeni A/4, A/3 vagy A/2 méretben. Az alkotások hátuljára a következő adatokat kérjük feltüntetni: az alkotó neve, az iskola neve és a mű címe. A kész művek postára adásának/személyes leadásának határideje: 2024. május 10.
L1_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 71.9 KB
Download
FOTÓ
Egy pályázó maximum 5 fotóval nevezhet be, amelyek fekete-fehér vagy színes technikával készülhetnek. A beküldött fotókat kiállításra kész állapotban, 4 cm széles középszürke paszpartuval ellátva kérjük minimum A/4, maximum A/2 méretben. Az alkotások hátuljára a következő adatokat kérjük feltüntetni: az alkotó neve, az iskola neve és a mű címe. A kész művek postára adásának/személyes leadásának határideje: 2024. május 10.
L2_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 74.1 KB
Download
FILM
Bármilyen témájú, műfajú, egyéni vagy csoportos alkotással lehet nevezni. A nevezés és értékelés egyetlen kritériuma az alkotás technikai és tartalmi színvonala. Az alkotás időtartama maximum 25 perc lehet. A tagok minimum 60%-a középiskolai jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzen. A kész filmet tartalmazó adathordozó (DVD, pendrive,HDD, memóriakártya) postára adásának/személyes leadásának határideje: 2024. május 10.
L3_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 71.9 KB
Download
NÉPTÁNC
A kategóriában egyének, párok és csoportok jelentkezését is várjuk. A műsor összeállítása, műfaja tetszőleges, amennyiben az előadást zenei kísérettel (hangszer, CD, mp3, stb.) tervezi bemutatni, kérjük a technikai igényeket a jelentkezési lapon feltüntetni. A műsor ideje maximum 10 perc lehet. A tagok minimum 60%-a középiskolai jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzen.
T1_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 66.8 KB
Download
TÁNC ÉS MOZGÁS
A kategóriában egyének, párok és csoportok jelentkezését is várjuk. A műsor összeállítása, műfaja tetszőleges, amennyiben az előadást zenei kísérettel (hangszer, CD, mp3, stb.) tervezi bemutatni, kérjük a technikai igényeket a jelentkezési lapon feltüntetni. A műsor ideje maximum 10 perc lehet. A tagok minimum 60%-a középiskolai jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzen.
T2_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 66.1 KB
Download
SZÓLÓÉNEK
A műsoridő legfeljebb 7 perc lehet. A műsor összeállítása, műfaja tetszőleges.
Z1_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 45.4 KB
Download
ÉNEKKAR - KAMARAKÓRUS
A műsor összeállítása, műfaja tetszőleges. A műsoridő maximum 10 perc lehet. A műsoridő leteltével a zsűri félbeszakítja az előadást. A tagok minimum 60%-a középiskolai jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzen.
Z2_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 77.3 KB
Download
NÉPDAL - HANGSZERES NÉPZENE
A kategóriában egyének, párok és csoportok jelentkezését is várjuk. A műsor összeállítása tetszőleges. A műsoridő 7 perc. Hangszerekről minden versenyző maga gondoskodik, amennyiben az előadást zenei kísérettel tervezi bemutatni. A tagok minimum 60%-a középiskolai jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzen. Kérjük a technikai igényeket a jelentkezési lapon feltüntetni.
Z3_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 66.3 KB
Download
SZÓLÓHANGSZER - KAMARAEGYÜTTES
A műsor összeállítása tetszőleges. Hangszerekről minden versenyző maga gondoskodik, zongorát és dobfelszerelést szükség esetén, előzetes egyeztetés után a szervezők tudnak biztosítani. A műsor ideje maximum 7 perc lehet. Kérjük a technikai igényeket a jelentkezési lapon feltüntetni.
Z4_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 65.0 KB
Download
KÖNNYŰZENEI EGYÜTTES
A műsor összeállítása tetszőleges. A műsorban szerepelhet saját szerzemény, illetve feldolgozás. Hangszerekről minden versenyző maga gondoskodik, dobfelszerelést szükség esetén, előzetes egyeztetés után a szervezők tudnak biztosítani. A műsoridő maximum 10 perc. A tagok minimum 60%-a középiskolai jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzen.
Z5_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 76.8 KB
Download
INNOVÁCIÓ
Pályázni a diákok által elkészített, egy szabadon választott társadalmi téma, probléma megoldására irányuló projekttel lehet. A téma korunk társadalmi kihívásaira, az abban zajló folyamatokra adnak, kínálnak megoldási javaslatokat, az adott témakör, társadalmi probléma folyamatainak feltárása mellett. A téma szabadon választott, egyaránt érinthet szociális, környezetvédelmi, gazdasági, közéleti, civil és egyéb területeket. Reflektálhatnak mind hazánkban, mind európai szinten, de akár globális szinten megjelenő, a társadalmat és az alkotó közösségeket, egyénenként érintő kihívásokra is egyaránt. A pályaművet magyar nyelvű prezentáció keretében kérjük ismertetni. Az előadás időtartama maximum 15 perc. A pályaműnek tartalmaznia kell a felhasznált irodalmat is. A ppt-ket elektronikus úton az info@edugyula.com e-mail címre várjuk, az üzenet tárgya: „EDÜ Innováció”. A ppt beküldési határideje: 2024. máj
INN1_edu2024.pdf
Adobe Acrobat Document 108.2 KB
Download
Tiéd a színpad!
Ha szeretnéd megmutatni magad vagy csapatodat a versenyen kívül is, ne habozz, csatlakozz ehhez a programunkhoz és jelentkezz!
TIED_SZINPAD.pdf
Adobe Acrobat Document 139.4 KB